Time flies

Publicerat: 2010-06-30, 19:42:35 ♥ Vardagsbetraktelser 3 Kommentarer
Tyvärr så blir det inte så mycket uppdatering här, fast jag skulle vilja det..
Det är så mycket annat som jag måste fokusera på. Och min energi måste gå till det. Men jag har några fotograferingar i kommande månad och givetvis kommer jag att dela med mig utav de bilderna. Ja, ifall personerna i fråga vill synas på bloggen då såklart.

Hoppas att ni NJUTER ordentligt av den HÄRLIGA sommaren.. :)

Somrigt

Publicerat: 2010-06-26, 11:11:09 ♥ Vardagsbetraktelser 8 Kommentarer

Jag tyckte att det var på sin plats att få det lite mer somrigt här inne. Om ni inte kan se min nya header, så tryck F5. Då ska den komma fram.

Jag hoppas att ni har en härlig midsommar, med mycket sol..
Gårdagen bjöd på god mat, många léenden och trevligt sällskap. Jag fick så mycket beröm för min son, att jag nästan började gråta utav stolthet. Samtidigt som jag log så att jag fick ont i käkarna.. ;)

Fint på bordet

Publicerat: 2010-06-24, 20:20:16 ♥ Hemma hos oss 1 Kommentarer


Med hjälp av lite pysselgrejor och några inköp från åhléns/en lokal blomsterhandel, så har jag fixat lite fint på vardagsrumsbordet. Det som fattas är en vit kruka till den lilla växten och eventuellt vita stenar att ha under allt sammans. Jag är toknöjd!

Janet & Viggo 100622

Publicerat: 2010-06-23, 19:22:45 ♥ Fotografi 2 Kommentarer


Igår fotade jag härliga Janet och Viggo. Det blev många fina bilder, men dessa tycker jag allra bäst om. Att fota är verkligen bland det roligaste jag vet och gårdagen bjöd på över två hundra bilder (Janet fotade också lite)!

Undrar vad Viggo funderar på när han ligger där och tittar ut mot vattnet...

Picnick & krabbfiske

Publicerat: 2010-06-23, 09:33:24 ♥ Vardagsbetraktelser 2 Kommentarer


Igår hade vi en heldag vid havet, med våra fina vänner Janet och Viggo...
Vi hade picnick, fiskade krabbor, lekte på lekplatsen och bara nöjt av solen med våra glada barn. Janet tog sig även ett dopp vid bryggan. Brr, vad kallt! Jag hoppas på fler sådana här dagar i sommar, vad bra man mår av en heldag ute i friska luften!

OiNK

Publicerat: 2010-06-22, 10:38:30 ♥ Inredning & Inspiration 3 Kommentarer


Denna spargris av märket OiNK, finns hos salt & pepper. Väldigt fin och gör det lite roligare att spara pengar.. ;)

Vi gillar Mila design

Publicerat: 2010-06-20, 20:55:18 ♥ Inredning & Inspiration 1 Kommentarer








Denna fina servis från Mila design står för tillfället i ett utav köksskåpen och väntar på att bli använd. Men det får dröja några år till innan den kan dukas fram vid de olika måltiderna.
Jag har en känsla av att den kommer åka i golvet och delas i tusen bitar annars ;)

Det finns många fina saker i denna serien, än så länge har vi servisen och en "kappsäck". Tänkte att jag skulle kika efter en lampa och bestick nästa gång jag har vägarna förbi butiken.

Nu ska jag lata mig på soffan en stund innan läggdags. Är helt slut efter en helg med väldigt lite sömn, barndop och födelsedagsfirande.

Tänk, vad tiden går..

Publicerat: 2010-06-18, 20:27:56 ♥ Tankar & Funderingar 6 Kommentarer


Idag var jag på BVC med liten. Det fick mina tankar att snurra rejält. Jag kan inte förstå att det gått så lång tid sedan han föddes och att dagarna rusat förbi så snabbt (samtidigt som det känns som att han alltid har varit här). Han väger nu 5815 gram mer än han gjorde då han föddes, och är 24 cm längre.

..Från att ligga vid tutten 24/7 till att börja smaka mat och senare vilja äta själv. Från att knappt kunna röra sig, till att vara i full gång hela sin vakna tid. Från gny och skrik till prat och skratt. Från storlek 50/56 till 80/86. Från tandlös mun till åtta tänder. Från att titta nyfiket på världen till att utforska den själv. Från liten och tyst till större och helvild!

Det är så fantastiskt att följa den enorma utveckling som sker det första året. Det är minst sagt fascinerande och jag är så otroligt stolt över min älskade son!

Samtidigt som jag redan kan sakna det som varit och ha ångest över hur snabbt det gått, så ser jag fram emot allting vi kommer att vara med om. Det smärtar otroligt inombords att den verkliga vardagen med arbete, dagis, osv kommer att vara ett faktum snart. Samtidigt tänker jag att framtiden är vår.. och det kommer alltid att vara jag och min plutt mot världen, oavsett vad!

Varje stund är unik och varje ålder(månad) har helt klart sin charm. Det gäller att leva i nuet och njuta så mycket det bara går.

Kök

Publicerat: 2010-06-17, 10:35:05 ♥ Hemma hos oss 3 Kommentarer


..Som ser ännu mindre ut på bilderna än vad det faktiskt är ;)


Köket är i det stora hela klart, men väldigt svårt att inreda eftersom det är så långsmalt. Någonting skall pryda väggarna. Och så vill jag ha ett vitt köksbord med svarta stolar.

Fler bilder på hur det ser ut hemma hos oss, hittar ni HÄR.

Snyggt i hallen

Publicerat: 2010-06-16, 09:42:54 ♥ Inredning & Inspiration 4 Kommentarer




Här om dagen strosade jag runt i staden och fann denna fina inredningsdetalj. Har länge letat efter någonting att lägga posten i.. Perfekt!

Vardagsrum

Publicerat: 2010-06-15, 18:49:12 ♥ Hemma hos oss 3 Kommentarer


Oj, vad litet det ser ut på bilderna.. ;)

I det stora hela är vardagsrummet färdigt. Lite mattor och sådant skall också införskaffas så småningom. Fast jag tycker så klart att det är mycket fint att se fiskbensparketten också.

Fler bilder på hur det ser ut hemma hos oss hittar ni HÄR.

Väggord

Publicerat: 2010-06-14, 22:11:10 ♥ Inredning & Inspiration 4 Kommentarer


I fredags landade detta fina väggord i vår postlåda. Det blev verkligen hur snyggt som helst, över mina förväntingar faktiskt. Väggordet är i storlek XL och jag budade hem det på tradera för cirka två hundra kronor.

Annas nya design

Publicerat: 2010-06-13, 21:13:12 ♥ Kreativt 6 Kommentarer

Idag har jag gjort en ny bloggdesign åt Anna. Hon ville ha en ljus design med "polaroidbilder" på hennes barn, i headern. Klicka på bilden för att komma till Annas blogg och se hela designen.

Barnrum

Publicerat: 2010-06-13, 19:32:47 ♥ Hemma hos oss 1 Kommentarer


Barnrummet är det som är finast i vårt hem, tycker jag. Ljust och färgglatt skall det vara, och inte för mycket leksaker. Några rejäla grejor är bättre än tusen småsaker!
Ned har även en snygg grön fondvägg i sitt rum, tyvärr så fick jag inte med den på någon bild. Sängen är för tillfället placerad inne i stora sovrummet, men ville visa den ändå ;)

Tänkvärda ord

Publicerat: 2010-06-13, 15:00:30 ♥ Inredning & Inspiration 0 Kommentarer


Jag har gjort en liten tavla med många tänkvärda ord i. Jag blir lätt negativ, även om jag alltid försöker att tänka positivt. Och vad är då bättre än att mötas utav dessa trevliga ord några gånger om dagen...

Skjortor & Blusar

Publicerat: 2010-06-13, 14:56:37 ♥ Kläder & Grejor 1 Kommentarer




Mina nya favoritplagg är helt klart blusar och skjortor. Det är fräsht, snyggt och går att matcha till det mesta. En lite kortare blus till ett par slitna jeans eller en längre modell till ett par shorts eller leggins. Snyggt och sommarfräsht!

Vad vill ni läsa mer av?

Publicerat: 2010-06-11, 23:14:28 ♥ Vardagsbetraktelser 2 Kommentarer
Vad tycker NI är roligast att läsa om i min blogg?
Vill ni till exempel har mer personliga inslag, foto, inredningstips, en frågestund.. Eller har ni förslag på någon kategori ni tycker fattas? Är tacksam för era förslag.. ;)

Vi gillar BRIO

Publicerat: 2010-06-11, 10:13:30 ♥ Kläder & Grejor 2 Kommentarer


Jag och Ned gillar BRIO's saker. De är pedagogiska, rejäla och färgglada.
Lära-gå-vagnen används flitigt här hemma och giraffen får Ned att smila mest hela tiden.

Presenter från USA

Publicerat: 2010-06-09, 16:34:41 ♥ Kläder & Grejor 7 Kommentarer


Min morfar har varit i USA ett tag på semester och hälsat på släktingar. En vacker dag så vill jag också åka dit. Men först får Ned bli många år till. Minst sju, tycker jag!

I alla fall, med sig hem så hade han presenter. En tröja från disneyland till Ned, jag tyckte den var häftig! Sedan fick jag ett par converse och mitt favoritgodis. Mums!
Nu ser jag fram emot att sitta ner över en fika och höra allting som morfar har att berätta. Det hade tydligen varit en mycket händelserik visit.. ;)

Ta hand om dig själv!

Publicerat: 2010-06-08, 19:34:12 ♥ Feelgood, Skönhet & Hälsa 3 Kommentarer




Man behöver ta hand om sig själv och sin hud, vilket jag alltid har slarvat med tidigare, så här om dagen införskaffade jag lite nödvändiga produkter...
Peeling och fuktighetscréme för ansiktet. Båda två från lumene. Och så blev den en lyxig bodybutter från Kings & Queens, med doft av mango. Allt finns på kicks/åhléns.

Gott matbröd med oliver

Publicerat: 2010-06-07, 20:06:05 ♥ Bakverk & Desserter 1 Kommentarer




Mitt senate recept var mycket uppskattat, så här får ni ett till.. ;)
Idag bakade jag bröd för första gången i mitt liv. Snabbt, enkelt, saftigt och så gott!
Originalreceptet kommer från Hemmets veckotidning, men jag ändrade det lite efter egen smak. Jag tillsatte gröna oliver och soltorkade tomater, istället för svarta oliver och färsk chili.

50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
2 tsk salt
5 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
1 röd chilipeppar
1½ dl svarta oliver

1. Smula jästen i degbunken. Värm vatten och olja till fingervärme.
Blanda i degspadet, lite åt gången. Tillsätt salt och rågsikt.
2. Blanda i vetemjöl tills degen blir lätt att arbeta. Häll över lite mjöl och jäs under duk i ca 1 timme.
3. Kärna ur chilin (använd hanskar) och skiva oliverna. Blanda i detta när degen jäst färdigt + eventuellt mer mjöl.
4. Dela degen och gör två limpor. Strö över lite mjöl och jäs utan bakduk ca 30 min.
5. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.

Jordgubbar & Sol

Publicerat: 2010-06-05, 21:35:06 ♥ Vardagsbetraktelser 5 Kommentarer


Oj vad skönt det är att äntligen sitta ner och bara andas ut.
Idag har vi smaskat på bland annat jordgubbar och bättrat på solbrännan. Ned skulle få sitta i skuggan, trodde jag. Han har ju så mycket spring i benen och att gå är det enda som duger numera.. ;) Så han gick runt i trädgården med sin gammelmormor, tittade på alla fina växter och träd. Själv passade jag på att sola lite, varva ner och prata med syrran. Det var skönt, efter en näst intill sömnlös natt.

Hoppas att ni har det härligt i sommarvärmen!

Perfekt sommarlunch

Publicerat: 2010-06-05, 10:27:24 ♥ Matlagning & Annat gott 7 Kommentarer


Krämig pasta med lax och en god sallad - Min nya favorit!
Koka upp pasta. Tärna laxen och krydda med citronpeppar och aromat. Stek några minuter på svag värme. Låt laxen och pastan svalna. Blanda sedan créme fraiche, gräslök och färsk pressad vitlök i en skål. Vänd ner pastan och laxen, servera med en god sallad. Mums!

Lovely summer

Publicerat: 2010-06-04, 21:53:37 ♥ Fotografi 1 Kommentarer


Vi har haft en otroligt härlig dag med god mat, mycket solsken och välbehövligt vatten.
Som sagt så fick kameran hänga med oss idag och några fina bilder blev det allt!
Har vi inte härlig natur i denna stad, så säg..

Härliga dagar

Publicerat: 2010-06-03, 17:21:53 ♥ Vardagsbetraktelser 5 Kommentarer
Här njuter vi för fullt utav sommaren med långa promenader, timmar i stadens hembygdspark och glass. Det är helt underbart att vara mammaledig och få strosa runt sådär varje dag. Att få njuta utav varje sekund med min son. Jag kan verkligen inte förstå att det bara är drygt två månader kvar tills min mammledighet är över. Vart har tiden tagit vägen?

Tyvärr så har vi gått hemifrån utan både kamera och mobil då vi varit ute, så det blir ett bildfritt inlägg idag. Nu ska vi leka och mysa här hemma tills det är läggdags för liten. Vi hoppas på en minst lika solig dag i morgon! :)

Sommarbild på syster

Publicerat: 2010-06-02, 10:20:35 ♥ Familj & Kärlek 4 Kommentarer


Denna bilden tog jag i helgen, då jag och min syster invigde sommaren. Bakgrunden kunde varit bättre och reflexskärmen hade gjort sitt. Men modellen är vacker och bilden ger en härlig och glad känsla, tycker jag.

Snart ska jag och sonen bege oss ut i det härliga sommarvädret. Önskar er en bra dag!

3 år ♥

Publicerat: 2010-06-01, 10:17:19 ♥ Familj & Kärlek 10 Kommentarer


Idag är det tre år sedan jag och M träffades. Är så glad att ha dig i mitt liv ♥
Ikväll ska vi fira med god mat och mys. Vi har ju redan det finaste av allt tillsammans, vad mer kan man önska sig.. :)

RSS 2.0