Kvällsmys

Publicerat: 2011-01-31, 22:06:43 ♥ Vardagsbetraktelser 0 Kommentarer

Jag sitter i skrivande stund bänkad framför ett inredningsprogram och njuter av lugnet, samt av en god kvällsfika. Äppelkakan svängde jag ihop efter att jag nattat busungen och blivit färdig med diverse kvällssysslor.
Nu är det även dags för mig, att bege sig mot drömmarnas värld. I morgon är det en ny dag, med nya möjligheter.

What a great weekend

Publicerat: 2011-01-30, 20:52:12 ♥ Vardagsbetraktelser 0 Kommentarer
Myskläder och gos. Bus med min älskade son. Hejdlösa skratt åt klipp på youtube. Musik i högtalarna. Sovmorgon och kvällsmys. God mat och frisk luft. What a great weekend!

Nu börjar min 'jobbiga vecka'. Nog för att jag trivs ypperligt bra på båda mina arbeten, men någon gång måste man få stänga in sig i sin ensamhet och komma ihåg att man faktiskt är en individ med personliga behov också. Jag finner sällan problem med att vara ensamstående.. Men då och då måste man samla nya krafter, vilket jag aldrig hinner göra under de 'jobbiga veckorna'.. Nåväl, det kommer väl en tid för det också :)

Denna veckans notis till mig själv: Stressa inte i onödan, allting löser sig!

Tiden skyndar långsamt

Publicerat: 2011-01-28, 12:06:46 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer

Dagarna går långsamt, men tiden går fort. Igår hade vi en underbart solig dag. För en stund kändes det som att våren var här och jag tog några glädjeskutt. Nåväl. Vi får nog vänta på värmen ett par månader till och jag ser fram emot att få tillbaka min ork och energi. I helgen tar vi avstånd från verkligheten och myser in oss bland alla leksaker och tända ljus. Det är vi värda efter den här veckan.

Vilsen

Publicerat: 2011-01-25, 21:27:18 ♥ Tankar & Funderingar 2 Kommentarer
Du står där efter föräldraledigheten. Det är dags att gå tillbaka och arbeta. Du lämnar ditt barn på morgonen och hämtar det på eftermiddagen. Två timmar är allt ni får tillsammans på en dag. Mitt huvud skriker panik, vill inte. Det dåliga samvetet infinner sig och man känner sig som världens största svikare. Hur fixar andra det rent känslomässigt, tänker jag..

Jag vill detta så gärna, men jag vet inte ifall jag fixar det. Tanken på att göra det till en vardag, att vara utan mitt barn så mycket som jag varit dessa dagar, får mig att vilja gråta. Jag får panik! Jag vill bara strunta i allting för att få vara hemma och ägna all min tid åt honom. Han är det viktigaste i mitt liv och det känns som ett svek gentemot honom att vara ifrån honom mer än vad jag träffar honom, för det är ju så det är, i alla fall på vardagarna. Man måste försörja sig och allt det där.. Men det enda jag vill är ju vara med mitt älskade barn!

Kvällsgott

Publicerat: 2011-01-24, 20:14:00 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer


Jag blir alltid sugen på någonting på kvällarna. Denna gången blev det frukt, maränger och grädde. Det ser ut som en jätteportion, men det är bara jag som lyckades fota i en konstig vinkel.. ;) Trevlig kväll!

Maränghjärtan

Publicerat: 2011-01-23, 21:11:04 ♥ Bakverk & Desserter 2 Kommentarer


2 äggvitor
1,5 dl socker
½ msk färskpressad citron
Karamellfärg

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, socker och citron i en bunke. Sätt bunken över vattenbad och vispa för hand, tills smeten blivit ca 65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängerna på hög hastigheten en bra stund. Vispa ner karamellfärg, se till att den blandas ordentligt. Spritsa ut små hjärtan på en bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Mums! Originalreceptet hittar ni HÄR.

Mot nya mål

Publicerat: 2011-01-23, 18:57:21 ♥ Tankar & Funderingar 0 Kommentarer
Jag känner mig fortfarande inte helt kry och för att vara någorlunda välmående inför den nya veckan så borde jag sluta mina stora blå tidigt ikväll. I morgon är det nämligen dags att bekanta mig med nya miljöer och styra tankarna mot nya mål.
Det är många funderingar kring det hela, många blandade känslor ..men jag är övertygad om att allting löser sig till det bästa i slutändan!

Memories never die

Publicerat: 2011-01-20, 11:00:00 ♥ Tankar & Funderingar 1 Kommentarer


Jag sitter och bläddrar igenom gamla foto. Jag kan inte låta bli att bli en aning nostalgisk. Raderna då var annorlunda och livet tog en minst sagt oanad vändning någonstans på vägen. Jag tror inte på ödet, men jag tror definitivt att det finns en mening med allting som sker. Utan våra minnen och erfarenheter så skulle vi inte vara där vi är idag. Jag är stolt över att jag lyckades återfinna styrkan.

Nyttigt matbröd

Publicerat: 2011-01-19, 19:30:08 ♥ Bakverk & Desserter 0 Kommentarer


Smöra (ev bröda) en bakform. Blanda följande ingredienser i en bunke: 4 dl filmjölk, ca 5 dl rågsikt, 2 dl havregryn, 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl krossade hasselnöter, 1 dl lingonsylt, ½ dl sirap, 2 tsk bikabronat och ½-1 tsk salt. Häll över den arbetade degen i brödformen och jämna till. Strö eventuellt lite solrosfrön/havregryn över. Grädda i nedre delen av ugnen. 200 grader i ungefär 1 timme.

Obs! Sådana här bröd kan man variera lite som man själv tycker. Rågsikten kan bytas ut mot annat och sedan kan man tillsätta t ex. tranbär, russin, torkad frukt, andra "hälsofröer", osv.

Redken

Publicerat: 2011-01-19, 15:01:00 ♥ Kläder & Grejor 0 Kommentarer

Jag har testat en rad olika hårprodukter, men har kommit underfund med att Redken är det som passar mig bäst. Jag har testat några olika utav deras shampoo, men det som passar mig bäst heter 'Hair advance scalp revive shampoo'. Det ger ett starkare, tjockare hår och minskar håravfall. Perfekt för mig som tappar massvis med hår (för det fungerar verkligen) och som har känslig hårbotten. Produkterna beställer jag från denna sidan, då det blir betydligt billigare. Leveranstiden kan variera mellan ca 1-3 veckor, men är man ute i god tid så är det ju ingen nackdel med tanke på prisskillnaden.. ;)

Snabb tonfisksås med pasta

Publicerat: 2011-01-18, 16:41:00 ♥ Matlagning & Annat gott 3 Kommentarer


Pasta
1 burk tonfisk
1 burk dolmio pastasås
½-1 färsk vitlök
En skvätt grädde
Kryddor

Blanda tonfisk, pastasås, vitlök och kryddor i en gryta. Sätt plattan på 4:an. Börja koka pastan. Häll en skvätt grädde i tonfisksåsen och puttra tills pastan är klar. Servera med lite färska grönsaker!

Boyfriend fit

Publicerat: 2011-01-18, 08:47:00 ♥ Kläder & Grejor 2 Kommentarer


Efter lite tvekan och rådgivning med min syster, så bestämde jag mig för att behålla mina 'boyfriend-fit-jeans' från H&M.. och jag älskar dem!

Bästa kycklinggrytan

Publicerat: 2011-01-17, 20:24:07 ♥ Matlagning & Annat gott 1 Kommentarer


1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök eller 1 liten purjolök
6-8 färska champinjoner
1 grillad kyckling eller 2 stekta kycklingfiléer
curry, salt, vitpeppar och cayennepeppar
1 färsk vitlök, om så önskas
5 dl vispgrädde
Idealmjöl

1. Dela/Hacka grönsakerna och fräs i smör och curry tills de blivit mjuka
2. Tillsätt den färdiglagade kycklingen och krydda
3. Häll över grädden och låt puttra en stund
4. Häll i idealmjöl för att få en tjockare konsistens

Servera med ris eller använd som fyllning i paj. Smaklig måltid!

Nytt till prinsen

Publicerat: 2011-01-16, 09:11:00 ♥ Kläder & Grejor 3 Kommentarer


Lillkillen skjuter iväg på längden, så det var dags att uppdatera hans garderob lite.. Eftersom han är så långsmal, är det svårt att hitta välpassande kläder. Men denna gången hittade jag några riktigt snygga plagg på lindex och kappahl. När vi kom hem så låg det även ett H&M-paket med fräsha vårkläder i brevlådan.. det gillas!

American Panncakes

Publicerat: 2011-01-15, 21:59:54 ♥ Bakverk & Desserter 0 Kommentarer


3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk socker
3 dl standardmjölk
2 ägg
2 msk smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt & socker i en bunke. Häll i mjölk och vispa slätt, tillsätt sedan ägg & smör. Stek i gjutjärnspanna och servera med t ex sylt, grädde, äppelmos eller sirap. Smaklig spis!

Dekorerad tändsticksask

Publicerat: 2011-01-14, 21:51:03 ♥ Pyssel 2 Kommentarer



Ler av tanken..

Publicerat: 2011-01-13, 21:43:56 ♥ Tankar & Funderingar 1 Kommentarer

Jag avnjuter min obligatoriska kopp kvällsté och ler av tanken att veckans slut närmar sig. Det har varit många dagars arbete denna veckan, så det ska bli skönt att få ägna några heldagar åt Ned. Jag inser för varje dag hur mycket jag tycker om mitt jobb, samtidigt som jag även kommer underfund med hur många timmar jag missar med min lille prins. Detta är en försmak på vad som komma skall, men vi skall nog fixa det. För jag tror, att så länge kärleken och närheten finns där alltid, så klarar man allting!

Nyfikna tokunge

Publicerat: 2011-01-12, 21:33:50 ♥ Familj & Kärlek 2 Kommentarer


Ned har sedan han föddes varit väldigt nyfiken och medveten om sin tillvaro. Han iakttar sin omgivning med en skeptisk blick, är väldigt påhittig och förståndig.. allt skall undersökas! Han trixar och fixar för att komma på hur saker och ting fungerar och har ett jäkla minne. Det går liksom aldrig att lura den grabben ;)
Familj, vänner och dagispersonal berömmer ofta honom och jag är en mycket stolt mamma, till en mycket rar och klok liten gosse!

Pastagratäng

Publicerat: 2011-01-12, 21:11:00 ♥ Matlagning & Annat gott 1 Kommentarer


Pasta
2-3 pkt bacon
½ röd paprika
½ purjolök
5 dl grädde
ost & kryddor

Koka pastan och stek baconen. Låt rinna av. Hacka grönsakerna fint. Blanda allt sammans i en smord, ungssäker form och häll över grädde och lite ost. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.. Smaklig måltid!

Favoriter just nu..

Publicerat: 2011-01-11, 10:59:14 ♥ 0 Kommentarer
Mumford & Sons - The cave
Foo fighters - My hero
Stone sour - Through glass
Band of horses - The funderal
Cold war kids - Audience of one
Shiny toy guns - You are the one
Disturbed - Enough
Hoffmaestro - So you do
Bonnie Tyler - Piece of my heart
Melissa Horn - Sen en tid tillbaka
Melissa Horn - Jag vet vem jag är när jag är hos dig
Melissa Horn - Vår sista dans
Lars Winnerbäck - Aldrig riktigt slut
Jay smith - Like a prayer
A perfect cirkle - Blue
Slipknot - The nameless
Takida - What doen't kill you

Mot ljusare tider

Publicerat: 2011-01-10, 18:11:04 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer


Finaste 'grattis till jobbet' buketten.

Det doftar ljuvligt från snittblommorna här hemma och vårinredningen har börjat ta plats. Vi går mot ljusare tider och snart så har vi ljummen luft, solsken och knoppar på träden.. Den tanken känns härlig!

Jag är på väg

Publicerat: 2011-01-09, 18:40:34 ♥ Tankar & Funderingar 1 Kommentarer
Jag sitter och lyssnar till tonerna av Melissa Horn, ser ljust på framtiden och njuter av en kopp té. För första gången på länge andas jag lugna andetag och känner ett rus av lycka genom hela kroppen. Jag finner sakta men säkert den personen jag är innerst inne ..den jag vill vara!
Det ligger någonting i orden 'Du väljer din egen lycka' och jag börjar inse att mina förflutna handlingar och agerande inte alls gjort mig gott. Men jag har lärt mig någonting på vägen och nu blickar jag framåt. Jag skall försöka att se något positivt i allting och sakta men säkert vandra bort från de människor som tar mer än vad de ger. Jag är en känslosam människa som tänker mycket mer än vad jag borde göra och nu är det dags för mig acceptera att vissa saker inte går att förändra..

Frozen Cheescake

Publicerat: 2011-01-08, 16:57:06 ♥ Bakverk & Desserter 1 Kommentarer


Det här är den godaste cheescaken jag någonsin ätit. Med en lätt smak av citron och färska bär är den en perfekt avslutning på en middagsbjudning. Jag gjorde den som dessert på nyårsafton och den blev väldigt populär. Receptet hittar ni HÄR

Finaste prestenterna

Publicerat: 2011-01-07, 18:32:56 ♥ Kläder & Grejor 2 Kommentarer


Tack finaste Janet för de fina presenterna. Speciellt tanken bakom dem. Du är en helt fantastisk vän!

Obeskrivlig Kärlek ♥

Publicerat: 2011-01-06, 23:10:42 ♥ Familj & Kärlek 1 Kommentarer


Foto: Ann-Helen Södertjerna

RSS 2.0