Som ord på mina känslor

Publicerat: 2011-08-29, 13:06:34 ♥ Tankar & Funderingar 1 Kommentarer


Tonerna från Mellisa Horn går rakt in i min själ, på något vis. Det är som om hon sätter ord på vad jag känner. Tanken som slår mig, till många utav texterna, är att det lika väl kunde varit jag som skrivit ner de där raderna. För några år sedan skrev jag ner tankar och känslor, det sker väldigt sällan numera. Kanske jag är rädd för att blotta mig på det där viset, kanske är det i dag svårare att sätta ord på djupa känslor. Jag har förändrats, livet har förändrats ..men någonstans så är jag fortfarande jag. Åh, jag önskar att jag vore en sån som inte tänkte alls.

Tomatsoppa

Publicerat: 2011-08-24, 12:22:08 ♥ Matlagning & Annat gott 1 Kommentarer


Fräs gul lök och vitlök i olivolja. Tillsätt 400g krossade tomater, ekologiska. Blanda i grönsaksbuljong och kryddor. Puttra ca 20 minuter och tillsätt grädde. Puttra ytterligare en stund innan du mixar soppan slät med stavmixer. Toppa med basilika, creme fraiche eller pesto och servera med nybakat bröd eller knäckebröd. Smaklig spis!

En hyllning till alla ensamstående!

Publicerat: 2011-08-24, 11:02:23 ♥ Tankar & Funderingar 1 Kommentarer
Jag vill bara skriva några rader till alla ensamstående föräldrar där ute. Ned har knappt kunnat träffa sin pappa på ett par månader (varför tänker jag inte gå in närmre på ..men jag vill poängtera att de saknar varandra så otroligt mycket och vi hoppas att allting blir bra snart). Det är riktigt tufft att vara ensam med en 2-åring som är överallt och ingenstans, behöver konstant uppmärksamhet, allt vardagspyssel som ska gå ihop, samtidigt som man ska hinna med sig själv, hemmet och diverse andra saker. Misstolka mig inte, för det är hur mysigt som helst och helt fantastiskt att vara mamma, men alla föräldrar vet hur viktigt det är med en liten paus ..att bara få vara - ta en sovmorgon, kunna göra saker ostört eller bara få äta en måltid i lugn och ro.

Hur som haver, jag beundrar verkligen alla som är ensamstående på heltid - ja, de som verkligen tar sitt ansvar och är en bra förälder - en stor eloge till er, ni är helt fantastiska, starka och beundransvärda! Människor kan aldrig förstå vilket ansvar det innebär att ta hand om ett barn helt på egen hand, förrän de själv har upplevt det!

Nytt på små fossingarna

Publicerat: 2011-08-22, 13:07:58 ♥ Kläder & Grejor 0 Kommentarer


Neds nya, fina höstskor! Han tokgillar dom och vill traska runt i dom mest hela tiden ..de känns rejäla, varma och går finfint att springa i ;)

Fika, borra, rita

Publicerat: 2011-08-20, 12:32:14 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer


Det blåser som tusan ute & Nedbus är förkyld. Så idag pysslar vi inomhus. Vi har fikat med nallarna, ritat, borrat, byggt saker, spelat musik, dansat loss och mycket mer. Just nu ligger Ned och vilar middag, senare vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag är ju väldigt noga med att komma ut och leka minst en timme varje dag, så vi hoppas på att blåsten avtar :-)

För övrigt, så är vårt hem snart överfyllt med alla fina teckningar som Ned ritar. Han är så duktig och jag är väldigt fascinerad utav hans konstverk :-) Jag skulle kunna titta på honom i evigheter när han sitter där med pennan i handen..

Älskade Ned 2 år ♥

Publicerat: 2011-08-19, 21:38:25 ♥ Familj & Kärlek 0 Kommentarer


I onsdags, den 17 augusti, fyllde min fantastiska son två år.
Jag förstår inte riktigt vad tiden tar vägen ..jag vet bara att jag njuter av att se min lille stjärna växa, utvecklas och lära sig nya saker. Det är en helt fantastisk period just nu - om man bortser från lite matvägran och sådant, som får en att vilja bryta ihop lite sådär ;)
Att höra sin son prata, utveckla en helt egen vilja, egen fantasi, alla tokigheter han har för sig, hur duktig han är och så vidare ..det är magiskt! Det blir många góa skratt och mycket kärlek, men även så gäller det att vara konsekvent och visa honom vad som är rätt och fel, okej och inte okej.

Dagen till ära, så fick han själv bestämma vad han ville göra. Ja, han vaknade ju 5.30 (jag hade ställt klockan på 6 för att hinna upp innan honom, då han aldrig vaknar innan 6.30), så det blev lite fel. Men han fick sina paketer i sängen och sedan vällingmys i soffan, som alltid :) ..sen ville han mata kacka och gunga. Så vi begav oss iväg till stadens hembygdspark, där vi spenderade några timmar innan det var dags för lunch och vila. Sedan hade vi besök hela dagen lång. Först utav vännerna och sedan släkten (den lilla vi har) ..bus, massor med paket, skratt, god mat och bästa sällskapet.

När jag frågade honom på kvällen ifall han hade haft en bra födelsedag så nickade han och sa "jaaa". Min fina, fina buskille - vad jag älskar dig och är stolt över dig!

Jag hoppas innerligt ♥

Publicerat: 2011-08-09, 13:10:58 ♥ Tankar & Funderingar 2 Kommentarer
Mina tankar finns hos en person som jag älskar väldigt mycket ..livet kan ta snabba vändningar och det är en tuff tid vi går igenom. Jag hoppas innerligt att allting blir som det ska vara snart. Det får ta sin tid, bara det blir bra!

Man är så dum egentligen och tar saker för givet, jag borde ha lärt mig. Men visst är det så, att man blir bekväm med det man har och förväntar sig att det alltid ska vara så?
Krama om alla som du älskar, lite extra mycket idag ♥

RSS 2.0