Ytterkläder till dagis?

Publicerat: 2010-07-27, 09:44:06 ♥ Frågor & Svar 8 Kommentarer
Idag är det endast två veckor kvar tills min guldklimp börjar inskolningen på dagis. Jag har börjat fundera på dagiskläder och dylikt. Men framförallt på dagisytterkläder och skor, hur vet man vad man ska välja? Jag har kollat på vindfleece och allvädersställ till hösten och sedan blir det overall till vintern. Det är viktigt att kläderna är värmereglerande, vind- och vattentäta samt att de andas. Så ni som har dagisbarn hemma, kom gärna med era tips!

For the coffee

Publicerat: 2010-07-26, 10:05:44 ♥ Inredning & Inspiration 4 Kommentarer

En fin vit lykta

Publicerat: 2010-07-25, 19:59:11 ♥ Inredning & Inspiration 5 Kommentarer


Jag har länge letat efter en lykta i precis denna stilen, utan att hitta någon. Men i helgen när jag var på en stress-shoppingrunda med en väninna, så spang jag helt oväntat på denna. Den passar perfekt i sovrummet och ger ett romantiskt intryck. Speciellt då man tänder ljusen, som har en doft av grapefruit fresh.

En färgklick i köket

Publicerat: 2010-07-25, 11:43:59 ♥ Inredning & Inspiration 1 Kommentarer


Fat av märket koziol, finns i nästan alla intredningsbutiker och i många olika färger.

Äntligen har jag köpt det efterlängtade fatet. Jag har viljat ha det i evigheter men inte riktigt bestämt mig för om hur vida jag gillar det eller ej. I helgen blev det självklart för mig att detta skulle passa perfekt som fruktfat på köksbordet.. och det blev så himla snyggt!

Snart har det gått ett år!

Publicerat: 2010-07-19, 09:15:40 ♥ Tankar & Funderingar 6 Kommentarer
Oj, jag glömmer helt bort datorn och bloggen nu för tiden. Det pågår mycket i vårt liv just nu, men dagarna är lata. Ned har lärt sig jätte mycket saker på bara några veckor och han har hunnit bli 11 månader. Om tre veckor börjar han inskolning på dagis och ett års kalas skall planeras. Hjälp, vad tiden går.

På ett sätt så ska det bli skönt att få struktur på tillvaron. Jag har njutit av min tid som mammaledig, men jag har så svårt att bara vara och ser faktiskt fram emot att börja jobba. Missförstå mig rätt, jag älskar att vara hemma med liten. Men jag tror på teorin att man mår bra av att få sakna den man älskar mest av allt i hela världen, ibland.

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe på balkongen, medan Ned sover förmiddag.

Småfolk

Publicerat: 2010-07-14, 19:57:30 ♥ Vardagsbetraktelser 2 Kommentarer


Idag när jag var i affären passade jag på att handla lite fika till Ned också. Det fanns en del olika varianter, men ABC-kex, russin och majspuffar åkte ner i vagnen idag. Russinen blev en stor favorit!

Småfolk's snacks innehåller inget socker och inga aromer eller konserveringsmedel. Dessutom så är de ekologiska. Toppen!

Härlig kväll med syrran

Publicerat: 2010-07-11, 12:12:32 ♥ Vardagsbetraktelser 8 Kommentarer


Igår hade jag och min syster en heldag. Först var vi på stranden och sedan hade vi en trevlig kväll på hennes balkong. Vi åt bland annat hemlagad potatissallad, lax, räkor och brie. Det blandades drinkar och lyssnades på bra musik. Tyvärr så glömdes min kamera hemma, så dessa är fotade med min mobilen = ingen bra kvalité. Jag hoppas att ni har överséende med det.. ;)

Grillpremiär

Publicerat: 2010-07-09, 22:58:03 ♥ Vardagsbetraktelser 2 Kommentarer


Är precis hemkommen från en trevlig grillkväll min syster (på bilden ovan) och co. Det har bjudits på god mat, hemodlade jordgubbar, kaffe och mycket prat. Visst smakar det extra bra att äta utomhus i kvällssolen? Sen att det var grillpremiär (denna sommaren) för min del gjorde säkerligen det hela mycket trevligare! :)

Vanilla latte

Publicerat: 2010-07-06, 18:56:44 ♥ Vardagsbetraktelser 2 Kommentarer


Efter bryggkaffe, så är vanilla latte helt klart min favorit! Dessutom så är det väldigt smidigt att fixa till det hemma, för de dagar då man inte orkar gå inom någon kaffeshop.

Idag har vi haft en härlig dag med vänner. Bakat, fikat, lekt och pratat massor. Solen har varit framme, men vinden har svalkat. Skönt för de minsta att få en liten "paus" från den gassande solen.

En äldre del av stan

Publicerat: 2010-07-04, 19:43:47 ♥ Fotografi 2 Kommentarer


Varje gång jag strosar runt här så tänker jag på vilken historia som ligger bakom de gamla byggnaderna. För en liten stund så släpper jag verkligheten och ett otroligt lugn infinner sig i mig. Jag tror att jag vill bo här för resten av mitt liv.

Idag har vi varit i stadens hembygdspark, vilken vi är i ett antal gånger i veckan. Ned tycker det är så kul att titta på djuren som finns där, och gunga så klart. Han tittar på ankorna och säger "KA", klappar getterna och tittar sig nyfiket omkring på alla förbipasserande människor.

Dagen avslutades med ett års kalas. Det bjöds bland annat på lek, god mat och svalkande glasstårta. Väldigt passande, med tanke på den otroliga värme som hittat hit!

Minibukett

Publicerat: 2010-07-02, 20:15:42 ♥ Fotografi 5 Kommentarer


Det var inte helt lätt att knäppa dessa fotona, men skam den som ger sig :) Bilderna togs när vi var en heldag vid havet. Den utflykten måste vi göra om, så fort min prins har blivit frisk!

Önskar er en trevlig helg!

RSS 2.0