Foto med kärlek och känsla

Publicerat: 2010-04-30, 07:30:53 ♥ Familj & Kärlek 6 Kommentarer


Några gånger i veckan så kikar jag igenom mina fotomappar, som jag för övrigt bör köra en backup på, och hamnar alltid i en mapp med bilder på min son. 0-3 månader, heter den.
Detta är en utav bilderna i mappen som jag tycker förmedlar en enorm känsla utav kärlek.
Jag vill ta många fler bilder som denna.. varma, kärleksulla bilder!

Jag behöver inspiration!

Publicerat: 2010-04-29, 06:45:29 ♥ Fotografi 2 Kommentarer


För bara ett par dagar sedan så fick jag ett fotorus som hette duga...
Jag fick en massa roliga idéer och fantasin svävade iväg totalt. Jag har några frivilliga modeller och är jätte sugen på att sticka ut och fota nu, nu, nu!
Men så börjar det spöregna. Det är kanske nu jag borde få som mest idéer. Men all min inspiration liksom bara rann iväg med detta vädret. Vart fotar ni när det regnar och är mulet?

Bloggdesignshjälp...

Publicerat: 2010-04-28, 19:10:40 ♥ Frågor & Svar 1 Kommentarer


Ganska ofta så får jag förfrågningar om jag gör bloggdesigner och svaret på den frågan är ja. Jag har bland annat gjort designer åt Fru Evelina och Min syster.
Totalt så har jag gjort ett tjugotal designer och ingen är en annan lik!

När jag började att intressera mig för design, så kunde jag absolut ingenting. Och det har tagit tid att lära mig allt det som jag kan idag. Mycket hjälp kan ni hitta på designa din blogg - En super bra sida, med bra tips förklaringar!

Att skapa designer är någonting som jag tycker är jätte roligt, men en aning tidskrävande...
Om du vill beställa en bloggdesign- eller ha designhjälp utav mig, så föreslår jag att du skickar ett mejl till mig (adressen hittar du längst ner på sidan). Där vill jag att du skriver så utförligt som möjligt vad det är du vill ha hjälp med, samt bifogar bilder ifall det är en design du vill beställa.
Då jag har läst igenom dina önskemål och har ett förslag, så kommer jag att kontakta dig.

Väntetid och pris beror på hur många som står före dig i kön, samt hur avancerad design du vill ha.

Jag hoppas att ni har blivit en aning klokare nu... ;)

Stadsmiljö

Publicerat: 2010-04-27, 19:17:40 ♥ Fotografi 7 Kommentarer


Desto mer jag tittar på denna bilden, desto mer fel hittar jag.
Dock så finns det en sak som är lika vacker varje gång, min underbara syster som får agera modell åt mig ofta. Möjligtvis så hade en reflexskärm varit på din plats vid en del tillfällen... ;)
Men alla är vi barn i början och jag fotograferar och har denna bloggen för att utvecklas, lära mig nya saker och framförallt att få dela med mig och kunna få feedback...

Fotoramar eller canvas?

Publicerat: 2010-04-27, 10:50:48 ♥ Fotografi 7 Kommentarer


Vi har några lugna dagar och förbereder oss inför flytten...
Det mesta ligger i lådor och vi har en del saker att fixa. Jag letar efter inspiration till inredningen och en självklar inredningsdetaj kommer självklart att vara fotografier.
Jag har dock ej bestämt mig för om jag ska låta tillverka några canvastavlor eller om jag ska köra på det traditionella konceptet, med foto i ramar.
Jag kommer att hänga upp många fina bilder på vår son och några härliga naturbilder.
Jag gillar svart- och vita foto bäst, det finns en speciell känsla i dem.

Om mina foton

Publicerat: 2010-04-26, 21:31:39 ♥ 2 Kommentarer
© COPYRIGHT BY MARLEES innebär att jag äger alla foto som jag tar. Det är olagligt att kopiera mina bilder utan tillåtelse. Eventuell stöld polisanmäls.
När du blir fotograferad utav mig, så är det jag som äger bilderna. Det innebär bland annat att de ej får publiceras, redigeras och framkallas utan mitt samtycke. De får användas för privat bruk och väljer du att lägga ut bilder på t ex hemsida, måste det stå att det är jag som tagit dom (Tex: Foto: Bymarlees.blogg.se)

Är du osäker på hur du får anväda bilder jag har fotograferat? Kontakta mig i så fall.

Med Vänliga Hälsningar
Marlene

Det blir strandglim

Publicerat: 2010-04-26, 09:19:37 ♥ Hemma hos oss 3 KommentarerJag har äntligen bestämt mig angående färgerna till vår hem...
Det kommer att målas med färgen stranglim från Nordsjö's "känsla av sand".
Det är en ljus färg som matchar med allt. Om det skulle kännas lite tråkigt, så kan jag alltid måla en fondvägg någonstans. Tanken jag har, är att barnrummet skall vara "färgklicken" i hemmet. Jag tror att detta kommer bli hur bra som helst!

Fina ord

Publicerat: 2010-04-25, 15:03:53 ♥ Inredning & Inspiration 9 Kommentarer


Vårt hem kommer att fyllas med fina och tänkvärda väggord...
Jag blir mycket mer positiv om jag hela tiden blir påmind om de bra sakerna i livet.
Jag tycker det är viktigt att fokusera på de positiva sakerna i livet och försöka att leva i nuet.

Härligt vårväder & Marknad

Publicerat: 2010-04-24, 21:15:28 ♥ Vardagsbetraktelser 3 Kommentarer


Idag har vi spenderat dagen utomhus. Vi har träffat vänner och gått på marknad...
Vad härligt det var att strosa omkring bland hundratls saker, med solen som värmde skönt, min älskade son i famnen och fina vänner omkring mig. Jag är lyckligt lottad, som har så fina människor i mitt liv!

Jag har även fotograferat en del under dagen...
Då jag köpte min kamera så kunde jag absolut ingenting, jag har aldrig tidigare hållt i en systemkamera. Fotointresse har jag alltid haft, dock inte lika starkt som nu. Tänk att man verkligen lär sig från gång till gång. Jag hoppas att jag en dag kan ta riktiga "wow" -bilder!

Vårt blivande vardagsrum...

Publicerat: 2010-04-24, 07:28:58 ♥ Inredning & Inspiration 11 Kommentarer


Originalbilder från ekebymöbelaffär, ikea och ellos.

Till vårt blivande vardagsrum så har jag köpt en Joker soffa från Ekeby möbelaffär och ett imfors soffbord från ikea. Hittills så har jag kört lite på konceptet svart-vitt-grönt och det kommer jag att fortsätta med.
Jag försöker fortfarande att bestämma mig för vilka färger vi ska ha på väggarna, men kommer inte fram till någonting vettigt. Förhoppningsvis så har jag funderat klart tills på torsdag, då det gäller att jag har bestämt mig!

Favoritsmycken

Publicerat: 2010-04-23, 14:08:49 ♥ Fotografi 8 Kommentarer
Jag gillar personliga smycken, med fina budskap.
Armbandet har jag fått utav min syster. Jag försöker att komma orden, som är ingreverat i arbandets hjärta, varje dag och vart jag än går.
I ringen har jag låtit gravera in några ord, till minne utav min mamma. Jag tycker att båda smyckena är otroligt fina och de betyder en hel del för mig.

En djungel utav färger

Publicerat: 2010-04-23, 10:43:05 ♥ Inredning & Inspiration 6 Kommentarer


Det är verkligen inget enkelt beslut, att välja färger till sitt hem. Det är sovrum, barnrum, hall, kök och vardagsrum det ska tas beslut om.
Ska barnrummet bli blått eller grönt? Hur många olika färger ska man välja? Ska allt gå i samma ton eller ska man blanda lite... Det är många tankar som snurrar runt och det känns som att allt kommer att bli vitt till slut, eftersom jag aldrig kan bestämma mig... ;)
Hur tänker ni när ni ska välja färger till ert hem?

Underbara syster

Publicerat: 2010-04-22, 09:34:10 ♥ Kreativt 11 Kommentarer

Då jag äntligen fått hem min systemkamera, var jag såklart sugen på att fotografera direkt.
Min syster fick, i blåst och minusgrader, ställa upp som modell. Jag älskar denna bilden - Bakgrunden, hennes ansiktsuttryck och att hon ser så avslappnad ut.
När jag redigerar bilder, så gör jag det i photoshop CS2. Det finns många sätt att redigera på, men jag använder mig oftast utav Filter - Sharpen - Unsharp mask och i detta fall även sharpen edges. Vilken otrolig skillnad det blir...

RSS 2.0