Bus ♥

Publicerat: 2011-03-29, 11:11:00 ♥ Familj & Kärlek 0 Kommentarer

Ned's nya "favoritsyssla" är att hitta på bus. Till exempel så har jag, vid två tillfällen, hittat honom uppe vid köksskåpen smaskandes på godsaker. Jag tycker ändå att jag ställer det så pass högt upp att han inte borde nå det. Hehe. Han är så otroligt söt när han hittar på bus/gör någonting han vet att han inte får, för han har en speciell min och vet att "nu är jag busig". Haha. Det är svårt att hålla sig för skratt och försöka vara konsekvent :)

Skagen panna

Publicerat: 2011-03-28, 20:03:33 ♥ Matlagning & Annat gott 0 Kommentarer


En jätte god pasta rätt för den som gillar fisk. Koka pasta. Stek laxtärningar på låg värme med lite kryddor. Blanda i Arla kökets "skagen panna". Mot slutet kan du lägga i lite räkor, då blir den ännu godare! Servera med broccoli eller andra grönsaker. Smaklig måltid!

Fast i hissen & Grillpremiär

Publicerat: 2011-03-26, 20:10:07 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer
Dagen började väl inte så jätte bra, men slutade hur trevligt som helst
Jag och Ned hade ett tvättberg att bestiga i morse. När vi skulle till tvättstugan andra gången så fastnade hissen. I 1 timme och 20 minuter satt vi fast. Ned var rädd och kramade om mig hårt, efter en stund somnade han i min famn. När vi äntligen kom loss så hämtade vi upp all tvätt igen (ingen lust att fortsätta med den), åt lite lunch och vilade i 1,5 timme! Aldrig mer hiss säger jag, inte denna skithissen i alla fall!

När vi vaknade efter middagsvilan så begav vi oss till prinsens farmor och farfar för fika. Sedan tillbringade vi eftermiddagen och kvällen hemma hos finaste vännerna. Grillpremiär, lek och mys bjöds det på. En perfekt avslutning efter en något traumatisk dag.

Hoppas att ni har en fin helg och att ni njuter av vårsolen!

Mary Kay

Publicerat: 2011-03-26, 09:10:00 ♥ Feelgood, Skönhet & Hälsa 0 Kommentarer


Jag testar en ny serie hudvårdsprodukter. Rengöring, ansiktskräm, make up remover och foundation. Jag har aldrig använt foundation förut men blev grymt imponerad av både den och de andra produkterna när jag testade dem. De känns jätte bra och man märker skillnad direkt. Men jag vet faktiskt inte om jag tycker att de är värda priset.. Får testa lite till och se :)

En liten bok

Publicerat: 2011-03-25, 20:37:48 ♥ Familj & Kärlek 0 Kommentarer


Bra ordspråk och kloka ord i form av små tavlor och böcker, kan jag aldrig får för mycket utav. Denna boken kan jag verkligen rekommendera alla att införskaffa. Det står många kloka, bra grejor och den kostar ca 50 kronor.

Våfflor

Publicerat: 2011-03-25, 20:24:43 ♥ Matlagning & Annat gott 1 Kommentarer


Dagen till ära så fick det bli våfflor till lunch. Tummen upp från min sida, men det föll inte prinsen i smaken. Så efter några tuggor övergick han till frukt istället. Hehe.

Gosigt med fleece

Publicerat: 2011-03-25, 11:11:46 ♥ Kläder & Grejor 0 Kommentarer


Här om dagen sprang jag på detta gosiga fleeceställ på Kappahl. Perfekt att ha under regnstället nu innan våren är här på riktigt! Det var specialpris, så om jag har rätt för mig så gav jag 198 kronor för det! ..Tänk om det fanns så här gosiga ställ till vuxna :)

Alltid på väg

Publicerat: 2011-03-21, 20:21:10 ♥ Tankar & Funderingar 0 Kommentarer
Tankarna far iväg en aning så här på kvällskvisten. Jag har ett léende på mina läppar, en bra magkänsla och ett lättat hjärta. Jag kan välja att se detta som ett mindre lyckat val. Eller så kan jag vända på det och se att jag faktiskt lärde mig någonting på vägen och är en erfarenhet rikare. Livet kan vara bra märkligt ibland och allt för ofta slår tanken mig. Varför kan jag inte sluta vara så himla nyfiken och hela tiden söka efter nya utmaningar och förändringar? Ibland behöver jag nog en klapp på axeln och en röst som säger "lär dig det magiska knepet att bara vara nöjd" och "sluta stressa, lev i nuet och njut, för allting löser sig ändå". Jag ska faktiskt testa på det ikväll. Jag ska ta mig en kopp té och ge mig själv lite cred för en gångs skull. För jag är en sann kämpe, allting löser sig och jag har äran att dela livet med den finaste lilla människa

Vårerbjudande

Publicerat: 2011-03-21, 12:41:46 ♥ Kreativt 2 Kommentarer


Skicka din beställning i ett mejl till mig, med följande uppgifter:

Header: Hur vill du ha din header? Bilder, text, färger, mönster, bloggnamn och så vidare
Bakgrund: Du hittar bakgrunder via denna länk. Skriv numret/namnet på bakgrunden, samt vilka fäger du vill ha. Det går givetvis bra med en enfärgad också om så önskas.
Meny: Information/presentation om dig själv, bilder, rubriker, färger och typsnitt
Länkar: Vill du ha någon speciell färg på dina länkar?
Inläggsspalt: Typsnitt och storlek på rubrik och text. Hur ska datum/kommentarfältet se ut
Bilder: Mejla bilderna du vill ha med i bloggdesignen. Skriv även hur och vart du vill ha dom
Bredd på bloggen: Hur bred meny, samt inläggssida vill du ha? Om du inte anger någonting så får du samma bredd som jag har på min blogg
Kommentarsidan: Ska det stå något speciellt där man skickar sin kommentar? Vill du ändra utseendet på "skicka-knappen"?
Högerklicksskydd: Vill du ha högerklicksskydd? Med eller utan pop-up fönster? Vad ska där i så fall stå i rutan?
Personlig presentation: Skriv med din personliga presentation om du önskar en sådan
Övriga önskemål: Har du övriga önskemål så skriv med dom, allting går att lösa

När designen är klar: Jag visar designen för dig i en testblogg. När du är nöjd så för du över pengar till mig. Efter det mejlar du dina inloggningsuppgifter så att jag kan lägga in designen till dig.

Krämig baconpasta

Publicerat: 2011-03-21, 12:20:00 ♥ Matlagning & Annat gott 4 Kommentarer


Detta är en perfekt rätt när tiden inte räcker till för att stå i köket länge.
Koka pasta. Stek bacon och låt rinna av. Häll grädde i en panna, i med baconen och krydda. Blanda i lite redning ifall du vill ha en tjockare pastasås. Servera med majs eller andra grönsaker. Smaklig måltid!

Bus & Mys

Publicerat: 2011-03-18, 23:10:20 ♥ Vardagsbetraktelser 0 Kommentarer
Idag har vi spenderat en del utav dagen på busfabriken med bästa vännerna. Jag har aldrig sett Ned så fascinerad och vi har verkligen haft dunderskoj! ..Trodde att jag skulle däcka tidigt ikväll, men ack nej. Jag fick ett "göra om-rensa-städa" ryck och just nu är lägenheten typ helt upp och ner vänd. Haha. Men, jag får fortsätta i morgon för nu känner jag att kroppen börjar skrika efter sömn. Jag önskar er en trevlig helg!

Tips om barnkläder?

Publicerat: 2011-03-17, 09:49:15 ♥ Kläder & Grejor 0 Kommentarer
Jag köper oftast kläder på lindex, kappahl och h&m till Ned, men efter ett tag så tröttnar man ;) Jag är ute efter tuffa, färgglada, lite annorlunda och sköna kläder att fylla hans garderob med. Så kära läsare, jag skulle uppskatta om ni ville dela med er utav webbsidor och butiker där ni köper kläder till era barn. Tack på förhand!

Nytt shampo & balsam

Publicerat: 2011-03-16, 08:03:03 ♥ Feelgood, Skönhet & Hälsa 2 Kommentarer


"Healing Volume bygger upp en otrolig volym och tjocklek i varje hårstrå, vilket dramatiskt ökar hårets volym och diameter inifrån med upp till 60%. Varje formula i serien lyfter och ger stöd åt fint och tunt hår samtidigt som det förstärker hårets hälsa och lyster"

Snart har jag testat alla "frisörshampo" som finns, hehe. Hoppas att jag hittat vad som passar mitt hår bäst nu. Men redan efter en tvätt så känns håret mycket bättre! :)

Ögonbryn

Publicerat: 2011-03-15, 12:54:28 ♥ Feelgood, Skönhet & Hälsa 2 Kommentarer


Idag har jag fått mina ögonbryn fixade. Inte ett enda "fel" hårstrå kvar och lent som bomull. Jag har aldrig någonsin vågat gå och fixa sådant här. Men idag var jag ute på kundbesök hos en frisör, då hon berättade om sin teknik med att noppa ögonbryn med tråd, blev jag jätte nyfiken. Hon föreslog att få testa det på mig och jag blev ytterst tveksam. Men vilket resultat! ..Och det gjorde faktiskt inte så ont! Hon har garanterat fått sig en ny kund! ;)
Bortse från mina ögonfransar på bilden, reaktionen på ögonbrynsnoppningen blev tårar så sminket är inte riktigt som det ska vara. Hehe.

Ned 1,5 år

Publicerat: 2011-03-13, 11:51:20 ♥ Familj & Kärlek 0 Kommentarer



Ord: Mamma, pappa, dää, titta, bil, titt-it, brrr, mmm, pi, kacka, bapp, pipip, kaka, dicka, mi, bläpple, bulle, ajaj, aj, nää, osv, osv..
Vet: Han vet i princip vad allting är och kan han inte svara så visar han eller nickar/skakar på huvudet. Han pekar ut det mesta, när man frågar vad det är. Han pekar ofta på saker och vill att jag ska tala om för honom vad det är för något/vad det/den heter. Den senaste veckan har han lärt sig att peka ut huvud, tår/fot, mage, kind, öga, öra, näsa, mun.
Gör: Tar på sig skorna själv. Hämtar mössan/lägger mössan själv i korgen. Hänger upp och tar ner ytterkläderna. Äter själv med gaffel och sked. Slänger skräp/blöja själv i papperskorgen. Spolar ner papper i toan. Snyter sig själv. Hjälper till att städa, laga mat, baka och sådant. Säger till när han är hungrig/törstig. Hämtar ny blöja när han gjort något i den han har på sig. Gillar att mata mamma/pappa, samt ge oss dricka, osv, osv..
Favoritsysslor: Rita. Titta på babblarna. Stå vid vasken och hälla vatten i olika skålar, osv. Leka/köra med sina bilar. Laga låtsasmat. Undersöka allting i minsta detalj. Pyssla. Gunga, osv, osv..
Mat/sömn/storlekar: Han äter välling, mellis, lunch, mellis, middag, välling. Sover middag ca 30-80 minuter. Somnar  ca 19 på kvällarna och vaknar oftast mellan 6 och 7.30. Han vaknar oftast någon gång på kvällen/natten, men brukar somna om snabbt igen. Han har strl 5 i blöjor, 86/92 i kläder och 22/23 i skor.
Allmänt: Ned lär sig saker otroligt fort och är väldigt nyfiken av sig. Han är social och ska vara med hela tiden :) Han pussas och kramas ofta och är hur gosig som helst. Han har ett otroligt temperament och kan bli superduperarg ..då går det inte att prata med honom, utan han får lugna ner sig själv.

Jag har säkert glömt massor, men det är det här jag kan komma på just nu :) Jag är så stolt över min fantastiska och otroligt duktiga lille kille! :)

MAM

Publicerat: 2011-03-11, 11:00:00 ♥ Kläder & Grejor 0 Kommentarer


MAM är det enda som duger åt lillprinsen. Från det att han föddes, så har vi kört med MAM'S produkter. Vi har testat väldigt många andra för att få lite variation, men det har blivit totaldissat ;) ..Varför ändra på något som funkar liksom!

Awesome!

Publicerat: 2011-03-10, 22:34:13 ♥ Tankar & Funderingar 2 Kommentarer
Långa dagar. Mycket jobb. Jobb efter jobbet. Tidspress. Vab. Massor att fixa. Minimalt med fritid. En klump i magen. Dåligt samvete. Tusen tankar. En berg-och-dahlbana känslomässigt. Tankspridd. Besök på vårdcental och bvc. Ingen tid att koppla av. Ständigt oroad och stressad. Tiden räcker inte till. Glömmer lite - tar på mig för mycket. Så mycket kärlek - Så lite tid.. Välkommen till en heltidsarbetande, ensamstående småbarnsmammas liv. But i love it - Ned är mitt allt, den som får mig att kämpa och att orka. Alla skratt och mysiga stunder, att se mitt fantastiska lilla barn varje dag.. Ingenting betyder mer, inget gör mig lyckligare!

Nåväl, snart är helgen här och då är det jobb- och stressförbud i denna familjen. Två helt oplanerade dagar, då vi gör precis vad vi känner för ..Awesome!

Bästa köttfärssåsen ever!

Publicerat: 2011-03-10, 21:47:15 ♥ Matlagning & Annat gott 0 Kommentarer


Igår blev jag väldigt stolt över mig själv när jag lyckades göra en helt suverän köttfärssås. Annars så kan jag lätt bli illamående och äcklad av det, tyvärr.
I alla fall.. Igår hade jag i följande: 450g blandfärs, 1 pkt passerade tomater, 1 dl vatten, 1 buljongtärning, gul lök, rödlök, vitlök, champinjoner och kryddor!

Just nu

Publicerat: 2011-03-07, 19:23:09 ♥ Tankar & Funderingar 2 Kommentarer


Precis vad jag behöver ikväll! Känner mig lite vemodig för tillfället. Det finns många personer jag saknar och en del känslor som är svåra att kontrollera. Jag försöker vara positiv och glädjas åt det jag har. Att jag är lycklig. Men ibland ekar tomheten, saknaden gör sig påmind och allt känns lite sådär upp och ner.

Homemade pizza

Publicerat: 2011-03-06, 17:30:00 ♥ Matlagning & Annat gott 1 Kommentarer


Antingen så är man lat (he, he) och köper färdigt pizzakit. Eller så gör man en pizzabotten, samt tomatsås själv. På med ost och pålägg, grädda på 225 grader i ca 15 minuter. Ringla över lite bearnaisesås och strö över lite ekologisk salladsmix. Mums!

Vårfeelings

Publicerat: 2011-03-06, 11:58:24 ♥ Vardagsbetraktelser 0 Kommentarer


Solen skiner och tulpanerna, som jag fick av finaste Janet igår, pryder vardagsrumsbordet. Det är vårfeelings i luften, så jag tror bestämt att jag ska ta en promenad i det ljuvliga vädret. Musik i öronen, frisk luft och sol ..vilken perfekt avslutning på denna veckan! Life is good!

Godaste frukosten

Publicerat: 2011-03-06, 10:30:00 ♥ Matlagning & Annat gott 0 Kommentarer


Fil, müsli, linfrö och äppelbitar. Det är även gott att ha i lite russin. Ett kokt ägg och en kopp kaffe till detta, så får man en grymt bra start på dagen!

Denna söndagen blir lugn för min del. Ned är hos sin pappa några timmar till, så jag ska ägna dagen åt städning och att pyssla med min receptbok.

Hoppas att helgen har varit till er belåtenhet och att ni är laddade inför en ny vecka! :)

Ord från en trött mamma

Publicerat: 2011-03-05, 12:49:18 ♥ Vardagsbetraktelser 1 Kommentarer
Veckan har varit en aning upp och nedvänd och har inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Ned har varit sjuk.. helt utslagen och haft febertoppar för att andra sekunden vara pigg och glad. Han skulle ha åkt till sin pappa i helgen, men med tanke på att jag kände att jag ville ha koll på honom så fick hans pappa komma till oss istället. Jag tycker det är väldigt positivt att vi kommer så pass bra överens att han kan vara här hos oss. Skönt för Ned också att ha både mamma och pappa nära, när han är sjuk.

Idag mådde lillprinsen bättre, så han har åkt iväg med sin pappa en stund. Efter fyra intensiva dagar känner jag att jag måste få vila och ta tag i en del sysslor. Vi får avvakta och se ifall han kommer hem senare, annars skall jag träffa vänner och ha det trevligt ..få komma utanför hemmet en stund! Men Ned är viktigast, så vi får helt enkelt se hur dagen artar sig :)

Trevlig helg!

Fruit mix for kids

Publicerat: 2011-03-04, 14:22:22 ♥ Vardagsbetraktelser 0 Kommentarer


Igår när jag var och handlade, så hittade jag dessa till Ned. Han har inte smakat de ännu, då han är sjuk. Men så fort han blir piggare så hoppas jag att kunna få ett utlåtande från honom hur vida han gillar de eller ej ;) Perfekta att ha med på picnick och ligger i små söta förpackningar!

RSS 2.0